Symposium: "Transferdeadline"

Nieuws

Altijd al benieuwd geweest naar hoe transfers tot stand komen en geregeld worden? KV Kortrijk organiseert een uniek business-symposium, die een exclusieve kijk biedt achter de schermen van de transfermarkt.

Het was alweer een drukke zomer op transfergebied met o.a. de overgang van Ronaldo naar Juventus voor 112 miljoen euro en de transfer van 40 miljoen euro van Thibault Courtois naar Real Madrid, waardoor hij de duurste Belg ooit wordt die naar de Spaanse La Liga trekt. Ook in de Belgische Jupiler League werden er deze zomer al voor een slordige 71 miljoen euro aan transfers afgerond. 
Op 31 augustus sluit de transfermarkt.

Graag nemen we u mee in de transferwereld en nodigen we u graag uit voor het "Symposium: Transferdeadline" op zondag 2 september in de Exclusive 19. Hoe komt een transfer tot stand? Met welke wetgeving dient men rekening te houden? Wat is de minimum leeftijd? Hoeveel verdient de spelersmakelaar? Wat met contractverbreking? Wat zijn de rechten van de spelers? Wat is een opleidingsvergoeding? 

Programma:

17u30 Verwelkoming

  • Champagnereceptie & tapasbuffet
  • Welkomstwoordje

18u00: "Het transfersysteem ontleed" door Sven Demeulemeester (Advocaat sportrecht Altius) & Niels Verborgh (master sportrecht & winnaar Vlaamse scriptieprijs)

18u20: "Mediawaarde van een transfer" door Bart Lagae (journalist Het Nieuwsblad & docent VUB)

  • Voorgerecht: Carpaccio van Holsteinerrund, crème van parmezaan/rozemarijn & rucolaslaatje

18u40: Panelgesprek

  • Alexander Vantyghem (bestuurslid KV Kortrijk - advocaat sportrecht Altius)
  • Matthias Leterme (algemeen manager KV Kortrijk)
  • Bart Lagae (journalist Het Nieuwsblad & docent VUB)

19u10: Vragenronde

  • Hoofdgerechten "Velouté van bospaddenstoel met crumble van spek & truffel" & "Tataki van tonijn met avocado & ijsgekoelde tzatziki"

20u00: Kick-Off KV Kortrijk - KRC Genk

20u45: Dessert

21u00: Tweede helft

21u45: Netwerkmoment

 

Inschrijven

Inschrijven voor het symposium kan tot en met woensdag 29 augustus via Pieter@kvk.be.
De inschrijvingsprijs bedraagt 350€ incl. BTW p.p (inclusief toegang symposium - 5 gangendiner - business outside seat wedstrijdticket - parkeerkaart - all-in drankenformule tot 3u na de wedstrijd).
Business abonnees (outside - en inside) betalen slechts 200€ incl. BTW p.p.

Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt tot maximum 40 personen.